
Här bjuder jag på min egna variant av tryffelbiskvier.
Rose´s Cassis ger tryffeln en liten svartvinbärston som är jättegod. Men det går att skippa smaksättningen helt, eller variera den med t ex en citruslikör i samma mängd.
Det är lite pilligt, men väl värt det kan jag lova.
(30-35 st)
Biskvier
200 gram mandelmassa
1 äggvita
Tryffel
0,5 dl vispgrädde
125 gram mörk choklad
25 gram smör
1 msk Rose´s Cassis (alt. någon likör med valfri fruksmak)
Garnering
100 gram vit choklad
Biskvierna gör du så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet.
Klicka ut kluttar på en plåt med bakpapper. En knapp tesked är lagom.
Grädda i 8-10 minuter, tills de är gyllenbruna. Ha bra koll mot slutet för då går det fort.
Lossa från pappret och låt svalna.
Tryffeln gör du så här:
Koka upp grädden och dra kastrullen från plattan.
Bryt ner chokladen och rör tills den helt har smält.
Låt svalna till knappt fingervarm och rör sedan ner smöret.
Häll i Rose´s Cassis eller någon likör och blanda väl.
Låt det stelna lite.
Bred tryffeln toppigt på den platta sidan av biskvierna.
Ställ in i frysen en stund så de är riktigt kalla när de chokladdoppas.
Smält den vita chokladen över vattenbad eller i micron.
OBS vit choklad grynar sig lätt om den kommer i kontakt med vattenånga.
Doppa tryffelbiskvierna i chokladen och ställ att stelna.
2 kommentarer:
Som sagt... jag gjorde biskvier igår och missade helt ordet "riv". Snacka om att jag fick jobba innan jag fick ihop det.
oj, kämpigt :)
Skicka en kommentar