Top 3:
Janssons
Julskinka
Köttbullar
Hos sambons familj är min favorit grönkålen. Vi har aldrig haft det hemma hos oss. Grönkål som bara värms upp i lite skinkspad, inte klokt vad gott nåt sånt kan bli.
Klarar jag mig helt utan:
Rullsylta
Pressylta
Gravad lax
Vad har ni för julbordsmåsten?
söndag, december 18, 2005
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
12 kommentarer:
Julskinkan
Köttbullar
Olika sill
Gravad lax
Pate
Klarar mig utan:
Pressylta
kalvsylta
Leverpastej
Västkustsallad
Mimosasallad
Saltrulle
Broccoligratäng
Varmrökt lax
Honungsglaserade revben
Annars kan jag också undvara allt vad syltor heter.
kan inte vara utan:
min egen inlagda sill
Jansson
Julskinka
Julmust
Kan vara helt utan:
Snaps
revbensspjäll
sylta
pastejer
alla desserter
Från i år slutar vi nog med ett av de måsten vi haft: julskinkan.
Låter det otroligt?
Själv är jag vegetarian och äldste sonen äter aldrig skinka. Yngste sonen har börjat få avsmak för skinka och min make tycker det känns meningslöst att köpa en hel skinka för en person.
RS
kulturbloggen.com
Måste ha:
sill
gravad lax
skinka (inte för att det är gott, men det är ett måste!)
vörtbröd
Klarar mig utan:
prinskorv
brysselkål
diverse kött-saker så som sylta
Ris á la Malta
Must have
Skinka
Lax
Sill
Must Not Have
Sylta
Dopp i grytan
Snaps
Måste ha:
JULMUST
Skinka
Rökt lax
Sill - mammas eller köpt eller både och
Klarar mig utan:
Dopp i grytan
Kokt brysselkål
Prinskorv
Sylta
Ris a la Malta
Vill ha:
Dopp i grytan (kvällen före)
Sill
Ägghalvor med räkor och ingen majonäs
Janssons
Stiltonost
Julskinkan
Vill inte ha:
Rödbetssallad
Syltor
Paté
Ris a la Malta
Jag antar att Rullsylta och
Pressylta är liknande den kalvsylta jag klarar mig utan. Usch och fy. Håller med dig till fullo! För mig är dock rödbetssallad ett måste.
Måste ha:
grönkål (morfars egenodlade, kokad i skinkspad och smaksatt med bla grädde och sirap)
skinka
köttbullar
julmust
klarar mig utan:
sill
syltor
Jag vill absolut ha skinka, leverpastej med massa äppelmos på och julmust. Sen är ju köttbullar och prinskorv och nån liten skiva med kalvsylta det "normala" vi brukar stoppa i oss. Nån ägghalva med majonnäs och räkor är ju också gott.
Sill är inget för mig, jag brukar möhligen skära av ett litet hörn och dölja med massa potatis men sen räcker det. Konstiga syltor är inget för mig heller. Och julskinkan måsta naturligtvis rensas, en av mina egenheter, jag är livrädd för läskiga fettklumpar och senor!
Viktigast är bra skinka med 3 olika
senaper, glasmästarsill och någon annan vanlig inlagd sill, kalvsylta
med rödbetor samt till sist de
klassiska bruna bönorna. Dessa är bland det allra viktigaste för att få ett komplett julbord.
Avvaras kan gärna smaksatta sillar typ tomat- och vitlökssill, doppet, lutfisken, grisfötter, ål och köttbullar./Olle K.
Skicka en kommentar