måndag, oktober 23, 2006

Glöggost

Kvibille har tagit fram två nyheter inför julen; Kvibille Cheddar Glögg och Kvibille Ädel Glögg. Det är en speciellt framtagen vit starkvinsglögg från Blossa som är smaksättare. I glöggen ingår de typiska julkryddorna kardemumma, kanel och nejlika.
Kvibille Ädel Glögg lagras först i 4 månader. Sedan läggs den i glöggbad. Därefter lagras den i ytterligare en vecka, under denna tid sprider sig glöggaromen i osten.
Kvibille Cheddar Glögg lagras i 8-10 månader. Grunden är den traditionellt tillverkade cheddarn med samma recept som för 70 år sedan. I slutet av lagringstiden sprutas glögg in i osten. Sen lagras osten ytterligare en månad för att smaken ska smälta in och mogna.
Tillsättningen av glögg ger ostsorterna en rundare och något sötaktig smak. Är man sugen på att testa de här nyheterna så behöver man inte vänta länge, ostarna finns redan i butik.

Information och bild kommer från Arla Foods.

1 kommentar:

Fru Choklad sa...

Wow det låter ju hur gott som helst och är perfekt för mig som inte får dricka glögg i jul. En bit glöggost ska jag dock unna mig.